• Anasayfa
    >
  • Oto Bellek
    >
  • Kia'nın Yeni Elektrikli Modeli Türkiye'de: Kia EV3 Özellikleri ve Fiyatları

Kia'nın Yeni Elektrikli Modeli Türkiye'de: Kia EV3 Özellikleri ve Fiyatları


17 Ekim 2024
72 kez okundu
Elektrikli Kia EV3 Özellikleri ve Fiyatı - İkinciyeni Blog
Oto Bellek

Görsel Kaynak 

 

Kia, elektrikli SUV modellerine bir yenisini daha ekledi. Yeni EV3 modelini tanıtan Kia, Türkiye’de de Avrupa ile eşzamanlı olarak satışa sunulacağını açıkladı. Tasarımındaki detayları ile dikkat çeken Kia EV3, uzun menzili ile de sınıfında fark yaratabilecek güce sahip. Peki, Kia EV3’ün öne çıkan özellikleri neler ve Türkiye satış fiyatı ne kadar?

Kia EV3 Teknik Özellikleri

Kia, elektrikli araba konusunda global anlamda başarı yakalayan bir marka olarak kendini gösteriyor. Hem dünyada hem de Türkiye’de satışa sunduğu tam elektrikli modelleri çok seviliyor. Kia’nın yeni modeli EV3 de artık Türkiye’de!

Özellikle menzil ve şarj gibi konularda elektrikli arabalar arasında öne çıkan Kia EV3, motor performansıyla da kullanıcısını tatmin edebilecek nitelikler taşıyor. İşte, Kia EV3’ün teknik ve tasarım özellikleri: 

Kia EV3’ün Menzil ve Şarj Özellikleri

Kia EV3, en uzun menzilli elektrikli araçlar arasına girebilecek kadar uzun bir sürüş deneyimi sunuyor. Standart ve uzun menzilli iki versiyonu satışa çıkacak olan aracın şehir içi menzili 772 kilometreye kadar çıkıyor. Standart versiyonda 436 km menzil sunmasının yanında yarım saatte dolan bataryasıyla da kullanıcısına zaman kazandırıyor. DC hızlı şarj ile şarj edildiğinde %10’dan %80 doluluğa sadece 31 dakikada ulaşıyor. 

 

Kia EV3 Menzil, Şarj ve Batarya Özellikleri

Batarya Kapasitesi

Standard Range: 58.3 kWh
Long Range: 81.4 kWh

Menzil (58.3 kWh)

436 km

Menzil (81.4 kWh)

Ortalama: 605 km
Şehir içi: 772 km

Şarj Süresi (DC)

31 dakika (%10’dan %80’e)

Batarya Tipi

Li-NMC


Kia EV3’ün batarya konusundaki en önemli detaylarından biri, içerisinde yer alan batarya paketinin tipi. Yaygın kullanılan lityum iyon piller yerine bu araçta Li-NMC batarya yer alıyor. Lityum nikel, manganez, kobalt ve oksitten oluşan bu batarya, sıvı soğutma teknolojisiyle soğutuluyor ve bu da aracın pil performansına yansıyarak verimliliği artırıyor. 

 

Bir diğer detay ise aracın V2L (Araçtan Cihaza Şarj) teknolojisine sahip olması. Kia EV3’ün bataryasındaki enerji ile bisiklet ve telefon şarj edilebiliyorken bilgisayar, hoparlör, projeksiyon gibi birçok elektronik alet de araca takılarak çalıştırılabiliyor. 

Kia EV3’ün Tasarım Detayları
EcoTour

Görsel Kaynak

 

Kia, son yıllarda SUV modelleri ve bu modellerinin tasarımları ile dikkat çekiyor. Yeni nesil tasarım dilini özellikle elektrikli modellerde gösteren marka, EV3’te de hem dış hem de iç tasarıma özen göstermiş. Aracın dış görünüşü, Türk tasarımcılar tarafından dizayn edilen amiral gemi model EV9’dan esintiler taşıyor. 

 

Hem köşeli hem de oval detaylara sahip EV3, geometrik tasarımlı kapalı jantlarıyla göze hitap ediyor. Araçta kullanılan far modelleri de arabanın dıştan görüntüsüne şıklık katarken aydınlatma performansını da önemli ölçüde artırıyor. Çamurluklarda ve kapıların alt bölümlerinde kullanılan zıt renkli detaylar ise aracın SUV kimliğini vurguluyor. 

 

Kia EV3, “çevreci tasarım” ifadesiyle tanıtıldı. Bunun sebebi ise aracın birçok parçasının geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilmiş olması. Bu özelliği ile önem taşıyan EV3, iç tasarımda da ultra geniş panoramik ekranıyla öne çıkıyor. 30 inç boyuta sahip bu ekran, farklı temalar ile özelleştirilebiliyor.

 

Kia EV3 SUV modelinin boyutlarını da bir tablo ile gösterelim:

 

Kia EV3 Boyut Özellikleri

Uzunluk

4300 mm

Genişlik

1850 mm

Yükseklik

1560 mm

Dingil Mesafesi

2680 mm

Bagaj Hacmi

1250 litre

Kia EV3’ün Motor ve Performans Verileri

Kia EV3, sürücülere konforlu bir sürüş deneyimi vadediyor. Yarı otonom sürüş imkânı sunan araç; şerit değiştirme, viraj dönme ve dur-kalk gibi eylemleri otomatik olarak gerçekleştirebiliyor. Ayrıca geliştirilmiş bir teknoloji olan iPedal 3.0 da bu model ile sürücüye sunuluyor. iPedal 3.0 teknolojisi, enerji verimliliğini en üst düzeye çıkarmak adına rejeneratif frenleme seviyesini ayarlıyor. Sürücüye de tek pedal ile sürüş imkânı verdiği için yolculuklardaki yorgunluğu minimuma indiriyor. 

 

Kia EV3 Motor ve Performans Özellikleri

Motor Gücü

150 kW - 204 beygir

Maksimum Tork

286 Nm

Maksimum Hız

170 km/s

Hızlanma - 0 - 100 km/s

Standart Range: 7.4 saniye
Long Range: 7.7 saniye

Şanzıman

Otomatik

Menzil açısından iki farklı seçeneği bulunan Kia EV3’ün tüm versiyonlarında aynı motor yer alıyor. 150 kW güce sahip bu motor, 204 beygir ve 286 Nm tork gibi performans özellikleri sunuyor. Aracın 0’dan 100 km/s hıza ulaşması Standart Range versiyonunda 7.4 saniye, Long Range versiyonunda ise 7.7 saniye sürüyor. 

Kia EV3’ün Türkiye Fiyatları
EcoTour

Görsel Kaynak

 

Kia EV3’ün dijital ortamda tanıtımı yapılmış olsa da henüz resmi lansman yapılmadı. Yapılan açıklamaya göre araç, Avrupa lansmanı ile birlikte Türkiye’de de satışa sunulacak. Satışların Kasım 2024 itibarıyla başlaması bekleniyor. Verilen bilgilerden bir diğeri ise Kia EV3’ün Standart Range (standart menzil) versiyonunun %10 ÖTV dilimine girebilecek olması. Kia EV3 Türkiye fiyatı henüz belli değil, fakat ÖTV diliminden dolayı kendi sınıfında uygun bir fiyata sahip olması bekleniyor. 

  

Uygun fiyatlı elektrikli SUV modellerine ve diğer tüm araç seçeneklerine ikinciyeni.com üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz. ikinciyeni.com üzerinde yapılan araba açık artırmaları ile istediğiniz araca avantajlı bir şekilde sahip olabilir veya satıştaki ikinci el araçlar arasından birini seçerek hemen satın alabilirsiniz.