• Anasayfa
    >
  • Oto Bellek
    >
  • Türkiye'de Üretilecek Yeni Hybrid SUV: Renault Duster Fiyatları ve Özellikleri

Türkiye'de Üretilecek Yeni Hybrid SUV: Renault Duster Fiyatları ve Özellikleri


13 Mayıs 2024
18654 kez okundu
Renault Duster Fiyatları ve Özellikleri - İkinciyeni Blog
Oto Bellek

Görsel Kaynak

 

Türkiye’de üretim yapan araç markalarından biri olan Renault, SUV modelleri arasına bir yenisini daha ekledi. Lansmanı Türkiye’de yapılan ve Türkiye’deki OYAK Renault fabrikasında üretilecek olan yeni Duster, artık ülkemizde Dacia markası altında olmayacak. Bu marka değişimi ise araca yeni bir görünüm kazandırdı. Öyleyse şimdi, yeni Renault Duster’ın özelliklerini yakından inceleyelim.

Yeni Renault Duster'ın Özellikleri Neler?

Renault, hybrid SUV olarak geliştirdiği yeni Duster modelini Türkiye’deki lansman ile tüm dünyaya tanıttı. Bazı ülkelerde Dacia, bazı ülkelerde ise Renault markası altında satılan Duster, ülkemizde son yıllarda Dacia markası ile sık sık çok satanlar arasına giriyordu. Türkiye’de ilk kez Renault markası altında satılacak olan aracın Eco-G 100 HP versiyonu Türkiye’de üretilerek çok sayıda ülkeye ihraç edilecek. 

Renault Duster Tasarım Özellikleri

EcoTour

Görsel Kaynak

 

Renault Duster’da dikkat çeken ilk detay, aracın tasarımındaki radikal değişiklikler. Dacia Duster oldukça kibar bir tasarıma sahipken Renault Duster, çok daha güçlü ve sert bir görünüme sahip. Aracın ön ızgarası Dacia izleri taşıyor ve ızgarada logo yerine “RENAULT” yazısı bulunuyor. Yeni Duster’ın farları da Dacia’yı anımsatan detaylar içeren bir tasarıma sahip.

 

Aracın iç tasarımına bakıldığında oldukça geniş bir iç hacim sunduğunu görebiliriz. Renault Duster, versiyona göre değişmekle birlikte 594 litreye varan bagaj hacmi sunuyor. Modüler ve katlanır arka koltuk ise bu bagaj hacminin verimli bir şekilde kullanılmasını sağlıyor. Ayrıca aracın kabin içi eşya gözleri, kişisel eşyalar için 28,9 litrelik bir alan yaratıyor. 

Renault Duster Motor Seçenekleri ve Özellikleri

Yeni Renault Duster’ın 3 farklı motor versiyonu bulunuyor. Farklı performans özellikleri sunan bu motor seçeneklerinin hepsi hybrid sisteme sahip. Ayrıca Duster’ın hem manuel hem de otomatik vitesli versiyonlarının olması da sürücüler için bir avantaj. Yeni Duster’ın motor seçenekleri ve özellikleri ise şu şekilde:

 

Renault Duster Motor Versiyonları

Özellikler

E-Tech Full Hybrid

Mild Hybrid Advanced

Eco-G

Menzil

980 km

900 km

1.300 km

Maksimum Güç

145 HP (105 kW)

130 HP (96 kW)

100 HP (74 kW)

Vites

E-Shifter Otomatik

6 İleri Manuel

6 İleri Manuel

CO2 Emisyonu

114 g/km

136 g/km

126 g/km

Yakıt Tüketimi

5 L/100 km

6 L/100 km

7,9 L/100 km (LPG)

Renault Duster Sürüş Modları

Renault Duster, 4x4 olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Dört çeker olarak zorlu yol şartlarında performansını koruyabilen Duster, ayrıca 5 farklı sürüş modu da sunuyor. Sürüş modları sayesinde sürücüler, aracın performansını ihtiyaçlarına göre ayarlayabiliyor. Renault Duster 4x4 sürüş modları şöyle sıralanıyor:


  1. Auto (Otomatik)

  2. Eco (Eko)

  3. Off-Road (Arazi)

  4. Mud & Sand (Çamur ve Kum)

  5. Snow (Kar)

Renault Duster Sürücü Destek Sistemleri

Yeni Renault Duster, versiyona göre değişmekle birlikte 17 adede kadar sürücü destek sistemi sunuyor. Renault’nun “Human First Program” adını verdiği sistem, çok sayıda teknolojiyi içinde barındırıyor ve sürüş güvenliğini artırıyor. Renault Duster’da bulunan başlıca sürüş destek sistemleri ise şunlar:


  • Aktif Acil Fren Destek Sistemi

  • Şerit Takip Sistemi

  • Multiview Kamera

  • Trafik İşareti Tanıma Sistemi

  • Güvenli Mesafe Uyarı Sistemi

  • Şeritten Ayrılma Uyarı Sistemi

  • Adaptif Hız Sabitleyici

Renault Duster 2024 Ne Zaman Satışa Sunulacak?

Renault yeni SUV modeli Duster için lansman yaptı, fakat araç henüz satışa çıkmadı. Renault Duster 2024 modelinin yaz aylarında satışa çıkacağını duyuruldu. Hem yerli araç kullanmak isteyen hem de SUV araç seven sürücüler için iyi bir alternatif olan Renault Duster için mayıs ayı sonunda ön sipariş alınacağı da açıklandı. 

Renault Duster 2024 Fiyat Listesi

EcoTour

Görsel Kaynak

Araç henüz satışa çıkmadığı için Renault Duster fiyat listesi de açıklanmadı. Dacia, Renault’nun daha ekonomik araçlar sattığı markası olarak biliniyor. Duster da Dacia markası altındayken piyasaya göre daha uygun fiyatlarla satılıyordu. Marka değişiminin fiyatlara ne derecede yansıyacağı ise merak konusu. Renault Duster fiyatları, aracın satışa çıkmasıyla birlikte açıklanacak. 

 

Duster’a ek olarak Renault ve Dacia’nın pek çok farklı modelini ikinciyeni.com’da bulabilirsiniz. İkinci el Renault ve Dacia modellerini güncel ekspertiz raporlarını görerek ve iade garantisine sahip olarak satın almak için ikinciyeni.com’un ikinci el ilanlarını hemen ziyaret edebilirsiniz.