2023'te Çıkacak SUV Modelleri


23 Kasım 2022
246298 kez okundu
2023'te Çıkacak Suv Modelleri
Oto Bellek

SUV model araçların popülaritesi her geçen gün biraz daha artıyor. Buna bağlı olarak birçok marka, SUV tipindeki araçların yeni modellerini piyasaya sürüyor. Arazi aracı olarak da bilinen bu modellerin tasarımı ve güçlü yapısı tercih sebebi oluyor. Peki SUV modelleri arasından sizin için en uygun olanı hangisi? İşte 2023’te çıkacak SUV modelleri...

Yeni Dacia Duster

2023-model-dacia-duster

Dacia yeni SUV aracı olarak Duster’ın 2023 modelini tanıttı. Özellikle Türkiye’de popüler SUV araçlar arasında gösterilen Duster, önceki yıllarda çıkan modellere göre çok daha farklı görünüyor. Yeni Dacia Duster’ın özelliklerine yakından bakalım. 

Yeni Dacia Duster Özellikleri

2023 model Dacia Duster’ın farkı ilk bakışta anlaşılıyor. Çünkü marka bu modelde yenilediği logosuna yer veriyor. Yeni logoyla örüntülü bir şekilde tasarlanan ön ızgara ise doğrudan göze hitap ediyor. Aracın far tasarımı ise önceki modelle aynı. 

 

Yeni Duster, farklı motor seçenekleriyle satışa sunulacak. Turbo benzinli ve dizel motorlara sahip iki farklı versiyon, 90 ve 150 beygirlik güçleriyle birbirinden ayrılacak. Bunlara ek olarak dört çeker modelin yanında iki tekerlekten çekişli modelinin satışa sunulması da bekleniyor. 

 

Ticari sınıfta olması planlanan 2023 model Duster’ın iç tasarımı bütünüyle değiştirildi. Tamamen yatan arka koltuklar oldukça geniş bir alana imkân verirken bir ızgara ile ön ve arka kısım birbirinden ayrılabilecek.

Yeni Dacia Duster Fiyat Aralığı

Dacia’nın Essential ve Expression şeklinde iki farklı paket ile satışa sunacağı yeni Duster için farklı fiyat aralıkları olması muhtemel. İlk olarak İngiltere’de satışa çıkacak olan aracın yaklaşık 14.000 sterlin civarında bir fiyatı olacak. Türkiye'de ise 600.000 ila 800.000 TL arasında bir fiyatla satılması bekleniyor.

Yeni Ford Kuga

2023-model-ford-kuga

Ford’un 2008’den beri yollarda olan SUV modeli Kuga’nın 2023 modeli Amerika’da tanıtıldı. Amerika’da Escape adıyla piyasada olan aracın yeni modelinde gözle görülür değişiklikler mevcut. Aracın Türkiye’de yine Kuga ismiyle satışa çıkması bekleniyor. 

Yeni Ford Kuga Özellikleri

Yeni Ford Kuga’nın değişen ızgara tasarımı hemen göze çarpıyor. Farlara ek olarak kaput boyunca uzanan LED farlar da aracın görünümüne farklı bir hava veriyor. Çift egzoz çıkışı eklenen araç, bir önceki modeline göre daha sert görünüyor. 

 

Hibrit motor seçeneğiyle de satışa sunulacak olan 2023 model Kuga, teknolojik açıdan oldukça donanımlı. Araç kokpitteki geniş ekran, park sensörleri, 360 derecelik kamera, hız sabitleyici ve direksiyon yardımcısı gibi teknolojik donanımlara sahip.

Yeni Ford Kuga Fiyat Aralığı

Yeni Ford Kuga’nın 180 beygirlik ST-Line ve 250 beygirlik ST-Line Select donanım paketleri bulunuyor. Bu da aracın birden çok fiyatının olacağını gösteriyor. Tanıtımda fiyatıyla ilgili bilgi verilmedi fakat Türkiye pazarında 1 milyon TL’nin üzerinde bir fiyatla satılması bekleniyor.


Yeni Kia Sorento

2023-model-kia-sorento

Elektrikli otomobil alanında da fark yaratmaya başlayan Kia, 2023 model Sorento’yu hibrit motor özelliğiyle tanıttı. Hem fiziksel hem de teknolojik açıdan donanımlı bir araç olan yeni Kia Sorento, elektrikli motor performansıyla dikkat çekiyor. 

Yeni Kia Sorento Özellikleri

Yeni Kia Sorento Hybrid EX, turbo şarj teknolojisiyle yüksek performans gösteriyor. Otoyol sürüş yardımı ve çeşitli elektronik destek sistemleriyle keyifli bir sürüş deneyimi yaşatıyor. Yenilenen Kia logosu ise ön ızgara dinamik bir hava kazandırıyor.

 

SynTex döşemeli ve ısıtmalı koltuklar, yolculara kış aylarında daha konforlu bir yolculuk imkânı sunuyor. Dört çeker özellik taşıyan yeni Sorento Hybrid EX, 258 lb tork üretiyor. Ayrıca araçta acil frenleme, çarpışma önleme, şeritte kalma gibi sistemler de bulunuyor. 

Yeni Kia Sorento Fiyat Aralığı

Kia Sorento’nun 2023 modeli, yurt dışında yaklaşık 37.000 dolar gibi bir fiyatla satışa sunuluyor. Yakın zamanda Türkiye’de satışa çıkması beklenen aracın ülkemizdeki fiyat aralığı henüz bilinmiyor fakat 2 milyon TL’nin üzerinde olması bekleniyor.

Yeni Hyundai Tucson

2023-model-hyundai-tucson

 

Hyundai Tucson da 2023 modeli üretilecek olan SUV modelleri arasında yer alıyor. Popüler SUV araçlar arasında bulunan Tucson, elektrikli modeliyle de satışa sunuluyor. Yeni nesil tasarımıyla heybetli bir görünüm sunan araç Türkiye’de de satışa çıktı.

Yeni Hyundai Tucson Özellikleri

Yeni Hyundai Tucson, ön bölge tasarımıyla fark yaratıyor. Aracın gizli farları LED aydınlatma sunuyor. Farlar kapalıyken fark edilmiyor ve ön ızgara yekpare hâle geliyor. 1.6 litrelik motora sahip olan 2023 model Hyundai Tucson’un dizel, benzinli, dizel 48V, hibrit ve plug-in hibrit gibi seçenekleri bulunuyor. 

 

Dördüncü nesil Tucson şık bir iç tasarıma sahip. 7 ileri çift kavramalı otomatik vitesi bulunan araç çeşitli teknolojik destek sistemleriyle de donatılmış. Benzinli Tucson modelinin maksimum tork üretimi 265 Nm, maksimum güç üretiminin ise 180 PS olduğu belirtiliyor. 

Yeni Hyundai Tucson Fiyat Aralığı

Yeni Hyundai Tucson, farklı motor seçenekleri ve çok sayıda donanım paketi sunduğu için geniş bir fiyat aralığına sahip. Aracın Türkiye satış fiyatları 750.000 TL ile 1.200.000 TL arasında değişiyor.

 

Yeni Peugeot 5008

2023-model-peugeot-5008

Türkiye’de satışa çıkan yeni modellerden biri de Peugeot 5008. Markanın SUV sınıfındaki amiral gemisi 5008, modernize edilmiş iç ve dış tasarımıyla yollara indi. Sportif görünümlü olmasına dikkat edilen araçta yeni nesil teknolojiler de yer alıyor. 

Yeni Peugeot 5008 Özellikleri

Yeni Peugeot 5008, 7 koltuklu bir SUV olarak tasarlanmış. Aracın zengin donanımlı sürücü kabini keyifli bir sürüşü mümkün kılıyor. Zarif ve olgun dış hatlar, 19 inçlik alüminyum alaşım jantlarla tamamlanıyor. 2023 model 5008’in çerçevesiz ön ızgarası, aracın gövdesiyle akıcı bir şekilde birleşiyor. 

 

Motor özellikleri, çevik bir sürüşe imkân tanıyor. Araçta acil durum fren sistemi, trafik işareti tanımlama sistemi gibi sürüş destek teknolojileri de bulunuyor. 

Yeni Peugeot 5008 Fiyat Aralığı

Yeni Peugeot 5008, 1.6 L PureTech benzinli ve 1.5 L BlueHDi dizel motor seçenekleriyle satışa sunuluyor. Türkiye pazarındaki satış fiyatı ise 1.200.000 TL seviyesinden başlıyor.


Yeni Togg C-SUV

togg-c-suv

 

2023’te çıkması en çok beklenen araçlar arasında hiç şüphesiz Togg C-SUV de yer alıyor. Fabrikanın açılışı yapıldıktan sonra üretim başladı ve yeni Togg C-SUV modelinin 2023’te satışa çıkması bekleniyor. 

Yeni Togg C-SUV Özellikleri

Yeni Togg C-SUV’nin sadece prototip modelleri tanıtıldığı için iç ve dış tasarımda değişiklikler olabileceği düşünülüyor. Bununla birlikte aracın %100 elektrikli olması dikkat çekiyor. 90 kWh bataryası bulunan araç yaklaşık 500 km menzile sahip. 

 

Dört çeker sürüş sistemi bulunan C-SUV, 400 HP motor gücü taşıyor. Aracın azami hızı ise saate 180 km. Teknolojik açıdan da gelişmiş özelliklerle donatılan araç otonom sürüş desteği de sunuyor.

Yeni Togg C-SUV Fiyat Aralığı

Henüz satışa sunulmayan Togg C-SUV modelinin satış fiyatı şu an için belirsiz. Aracın ÖTV indirim dilimine girebilecek bir fiyatla satışa çıkması bekleniyor. C-SUV’nin 700.000 ila 900.000 TL arasında bir fiyatla satılacağı düşünülüyor. 


SUV yelpazesi, her yıl yeni modellerin üretilmesiyle genişliyor. Siz de bir araci arazi satın almak istiyorsanız ikinci el SUV modelleri için ikinciyeni.com’u ziyaret edebilirsiniz.