2024'te Çıkan SUV Modelleri


14 Mayıs 2024
2344 kez okundu
2024'te Çıkan Suv Modelleri - İkinciyeni Blog
Oto Bellek

Görsel Kaynak 

 

SUV model araçların popülaritesi her geçen gün biraz daha artıyor. Buna bağlı olarak birçok marka, SUV tipindeki araçların yeni modellerini piyasaya sürüyor. Arazi aracı olarak da bilinen bu modellerin tasarımı ve güçlü yapısı tercih sebebi oluyor. Peki SUV modelleri arasından sizin için en uygun olanı hangisi? İşte 2024’te çıkan SUV modelleri:

Renault Rafale

EcoTour

Görsel Kaynak 

 

Türkiye’nin en çok sevilen markalarından biri olan Renault, yeni hibrit modeli Rafale’yi tanıttı. 2024 yılının iddialı modellerinden biri olan Rafale, SUV ile sportback tasarımlarının birleştiği bir otomobil. Aracın en dikkat çeken özelliklerinden biri ise dört kademeli geçirgenlik ayarı ile içeri girecek ışığın ayarlanabildiği ve istenildiğinde karartılabilen Solarbay teknolojili cam tavanı.

 

200 beygirlik Renault Rafale E-Tech Full Hybrid, elektrik motoruyla 130 km/sa hıza ulaşabiliyor. Şehir içi ihtiyaçları rahatlıkla karşılayan elektrik motoru, akaryakıt masrafından %40’a kadar tasarruf etmeye imkân tanıyor. Her 100 kilometrede ortalama 4,8 litre yakıt tüketen Rafale, arka tekerlekleri 5 dereceye kadar döndürerek sürüş dengesini maksimuma çıkaran 4Control Modern teknolojisini de sürücülere sunuyor. 

BYD Seal U DM-i

EcoTour

Görsel Kaynak 

Türkiye pazarına girdiği anda popüler olmayı başaran BYD, 2024 yılında Türkiye’de Seal U DM-i modelini satışa çıkardı. Hem global pazarda hem de ülkemizde beğeni toplayan sedan model Seal, SUV tasarımlı yeni versiyonuyla yollara çıktı. Ayrıca Seal U DM-i, şarj edilebilir hibrit (PHEV) SUV olmasıyla da dikkat çekiyor. 

 

BYD Seal U DM-i, 145 kW elektrikli motor gücüne ve 18.3 kWh batarya kapasitesine sahip. Bu özellikleri sayesinde 80 kilometreye kadar elektrikli sürüş imkânı da sunan araç ile hibrit kullanımda 1080 kilometreye kadar yolculuk yapılabiliyor. 7 adet hava yastığının yanında şerit takibi, çarpışma uyarısı ve acil durum freni gibi çok sayıda güvenlik sistemi de Seal U DM-i modelinde yer alıyor. 

SsangYong Torres EVX

EcoTour

Görsel Kaynak 

SsangYong Torres EVX, %100 elektrikli SUV olarak Türkiye’de satışa çıktı. Daha önce aynı modelin benzinlisi ile yollara çıkan SsangYong, yenilikçi bir tasarıma sahip elektrikli SUV modeli EVX modeli ile de artık Türkiye’de. 

 

SsangYong Torres EVX, yüksek kapasiteli bataryası ve uzun menzili ile özellikle şehir içi kullanımda fark yaratıyor. Araçta 73,4 kWh kapasiteli bir batarya bulunuyor. Standart şarj ile 9 saatte tam doluluğa ulaşan Torres EVX, bu tam dolu pil ile 635 kilometrelik bir menzil sunuyor. Ayrıca bu model, hızlı şarj konusunda da oldukça verimli. 100 kW hızlı şarj ile 37 dakikada %80 doluluğa ulaşan batarya, 350 kW ile şarj edildiğinde sadece 28 dakikada %80’e ulaşıyor.  

Renault Duster

EcoTour

Görsel Kaynak 

Türkiye’nin en çok satan SUV modellerinden biri olan Duster, 2024’te yepyeni bir kimlikle karşımıza çıktı. Dacia markasıyla tanıdığımız ve ülkemizde çok sevilen Duster, artık Renault markası altında satılacak. Üstelik 2024 model Renault Duster, Bursa’daki OYAK Renault fabrikasında üretilecek.

 

Yeni Renault Duster; E-Tech Full Hybrid, Mild Hybrid Advanced ve Eco-G olmak üzere üç farklı versiyona sahip. Bu versiyonlar sırasıyla 145 HP, 130 HP ve 100 HP güç sunuyor. Diğer iki versiyonu manuel vitese sahipken E-Tech Full Hybrid versiyonunda otomatik şanzıman bulunuyor. Dört çeker bir SUV olarak satışa çıkan Renault Duster, alışılmış Dacia Duster’dan oldukça farklı bir tasarım ile sürücülerin beğenisine sunuluyor.   

 

SUV yelpazesi, her yıl yeni modellerin üretilmesiyle genişliyor. Siz de bir araci arazi satın almak istiyorsanız ikinci el SUV modelleri için ikinciyeni.com’u ziyaret edebilirsiniz.